s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Getter väntar under en vandring till massajboma i Lake Manyara

Vandringar från Isoitok Manyara Camp

Vandringar från Isoitok Manyara Camp

Isoitok Manyara Camp- varierande vandringar

Jag hade länge hört om Isoitoks olika vandringar med massaj så det blev ett JA när jag blev inbjuden. Läget på Isoitok Camp är perfekt mellan Lake Manyara och Tarangire nationalparker. Här kan man göra vandringar, njuta av utsikten, äta lunch i bushen och besöka en massaj boma. Om man vill göra ett kortare safari är detta ett perfekt stopp. 1 dag Tarangire, 1 dag Lake Manyara och 1 dag på Isoitok Camp är en bra kombination.

Exklusiv inblick i massajkulturen

Lägret ligger i Maasaj-området känt som Esilalei på de mjuka böljande kullarna i Losimingori, 13 km från den vackra nationalparken vid sjön Manyara. Campens nära relation med dess massajgrannar i gör det möjligt att vara omsluten av Maasaj-kulturen och livsstilen för den som vill upptäcka den. Genom ett ”Smorgasbord” av aktiviteter som lägret erbjuder kan man få exklusiv inblick i maasajernas traditioner och kultur.

I balans med naturen

Vad gillar vi med Isoitok Manyara Camp då? Framförallt dess uppriktighet vad gäller dess omgivning och att de är i balans med naturen. Ägaren Chris har sedan starten varit mycket engagerad i samhällena runt campen-både när det gäller både natur, djur och massajer. Detta är ett svårt, hårt och långsiktigt arbete. Som har belönats med Tanzanias utmärkelse för ”Sustainable Tourism”. År efter år efter år. Det kommer naturligt för dem att arbeta på det sättet.

Skördar regnvatten

Lägret är helt solcellsstyrt- förståss. De skördar årligen häpnadsväckande 54.000 liter regnvatten som distribueras tillbaka till Maasajerna. Detta har också lett till kunskapsöverföring till massajerna. Flera bomas har redan installerat system för skörd av regnvatten och lagringstankar. Detta leder till självständighet och färskt dricksvatten till hands utan att behöva vandra i många timmar varje dag för att samla smutsigt dammvatten!

Lodgen återanvänder också duschvattnet till trädgården, köper endast lokala produkter från producenter som annars inte tjänar något på turismen och utbildar masajbarnen.

10 USD/natt till byn

Campen samlar in en byutvecklingsavgift, 10 USD, för varje sängnatt. Dessa pengar används  transparent för att säkerställa en positiv inverkan utan förändring av kulturella traditioner och övertygelser. Sedan 2015 har Isoitok Camp kunnat betala för en Maasaj-skollärare som undervisar i dagislektioner som tar med fröet till utbildning för ungdomarna i Esilalei massajby. Det var denna lärare, Ruben, som tog mig med på min vandring till massajboman bredvid.

Aktiviteter och vandringar

Alla vandringar och aktiviteter är verkliga upplevelser bortom tuistscenen.

Alla aktiviteter och vandringar åtföljs av en engelsktalande Maasaj-guide eller en Maasaj-krigare med en av Isoitok-anställda för att hjälpa till med översättning och förklaringar som Maasajeninte kan ge.

Massaj Medicin vandring- massajerna är starkt knutna till naturen och har naturliga mediciner för de flesta åkommor.

Maasaj Boma besök- några timmar i en boma där du följer livet. Vi rekommenderar det görs tidig morgon.

Traditionell sång och dans- ja de dansar och sjunger verkligen så här mäktigt. Helt utan influenser från den moderna musik som alltsomoftast sköljer över oss.

Traditionellt getoffer- kanske lite i det magstarkaste laget. Men ja, man dödar en get. Som de ofta gör vid festligheter.

Utsiktsvandring med förfriskningar – en kort eftermiddagsvandring upp till kullen med underbar utsikt och solnedgång över Manyarasjön. En kall öl smakar extra bra häruppe.

Post a Comment

You don't have permission to register