s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Vandring till elefantgrottan

Vandring till elefantgrottan

Ja det är ju inte en elefantgrotta i egentlig mening. En vägg med hål  som skapats av de ca 700 elefanterna i området som kommer hit och gräver med sina betar. De bryter mindre bitar som de sväljer för att få i sig mineraler. Naturen och djuren är naturligt smarta.

Djurens närvaro är tydlig

Det är en mäktig känsla att vandra i Ndoroskogen. Djurens närvaro är tydlig. Stigen är full av elefantavföring. Vi ser fotspår från leoparder. Johannes vår guide säger att denna skog är full av skygga leoparder. Jag vill se dem!! Vi vandrar vidare på stigen med spår från afrikansk buffel och apor. Vi ser hårig avföring-från en leopard som ätit något lurvigt. Överallt går stigar upp och ner från berget. Upptrampat av djuren. Naturen är magisk. Vi ser ändå ner till botten- 1600 m över havet. En fågel med 20 olika läten, vi bjuds på 3, sjunger ut över dalen. Träden är brungula halvägs upp då elefanterna använder dem för att skrubba av sig ohyra. Det är tyst, stilla och väldigt grönt. Och alldeles underbart.

Framme vid grottväggen

Efter en timma är vi framme vid elefantgrottan. Mäktigt se spåren av elefanterna som kommer här 2-3 gånger per vecka. En buffel dog när en grotta kollapsade för ett år sedan. Hans skalle ligger på slänten. Elefanterna gräver och gräver tills väggarna ger sig. Det finns 700 elefanter i området. Tydligt är att detta är en viktig plats för dem. En bäck rinner nedanför. Eftersom vattnet är klart vet vi att inga djur är ikring. Bäst så. Vi vill de skall leva ostört.

Nästa stopp-vattenfallet
Vi vänder tillbaka efter en vattenpaus. Nästa stopp är vattenfallet. Frågan är om det är värt vandra ner ner ner….Väldigt brant. Nu är jag ju här och god motion är bra tänker jag och vandrar neråt. Otroligt vacker vy med bäcken som rinner genom dalen och vattenfallet bakom. Jag klättrar upp för att få en fin bild såklart. Vad vore en fantastisk upplevsle utan bild nuförtiden. Och så måste jag känna på vattnet. Johannes berättar att fallet är litet nu. Vi väntar på regn. Efter dem kan man inte sitta på stenarna som jag gjorde. Absolut värt ansträngningen både upp och ner.

Hjärtat pumpar hårt efter att ha vandrat hela vägen upp. Vi vandrar sakta tillbaka till startpunkten. Tystnaden är tät i den vackra skogen. Jag önskar jag kunde stanna över natten.

Post a Comment

You don't have permission to register