s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Vandringssafari vid migrationen

Vandringssafari vid migrationen

/ per person
(1 Review)

Lake Manyara/ Södra Serengeti / Centrala Serengeti

Vandringsafari under migrationen Denna månad i Serengeti är verkligen speciell. Gnuerna släpper sina kalvar på Serengetislätten, följt av zebrornas närvaro och senare även deras kalvning. Lejonen, geparderna, schakalerna, leoparderna och alla andra rovdjur och asätare har party på slätten och djungelns lag råder. Vi startar i Lake Manyara Nationalpark eftersom här ligger en helt fantastisk camp- Manyara Green camp. Läget precis vid foten av ett berg och ett vattenfall är enastående då djuren kommer dit för att dricka. När du sitter vid lägerelden under stjärnorna hör du djuren som omger dig. Morgonkaffet tar du tillsammans med de djur som vandrat in under natten. Oftast elefanter, Afrikansk buffel, vårtsvin, babianer och mängder med fåglar.

De fantastiska lägren i Serengeti bjuder på storslagna upplevelser nära naturen. Green Camp Nabi ligger nära Gol Kopjes vilket förmodligen är
världens bästa plats att få se geparder jaga. Vandringslägret i Serengeti ligger mot solnedgång, under akaciaträden. Så mycket Afrika det kan bli på ett bräde.

Destination

Tanzania.

Antal parker

2
Lake Manyara, Serengeti

För vem 

Orädda natur- och djurälskare

Höjdpunkter

Se gnuernas kalvar födas
Se rovdjuren som kommer långväga för att frodas
Klättra upp på en Kopje för att se geparderna jaga
Paddla kanot på en spegelblank Manyarasjö
Duscha i vattenfall
Middag under stjärnorna

Bästa tiden 

15 feruari-15 mars

Klädsel

Ljusa bekväma kläder. Vandringsskor.

Resesällskap

Privat. Vissa vandringar kan ske tillsammans med andra

Guide

Engelsktalande guider + beväpnade rangers

Flyg

Inrikesflyg ingår. Du bokar din egen internationella biljett. Vi ger gärna råd.

Pris från:

1995 USD per person

Vad händer härnäst?

1. Välj din favoritresa

2. Hör av dig till oss

3. Vi sänder prisförslag

 • Included
  5 Star Accommodation
  Airport Transfer
  Breakfast
  Lunch
  Personal Guide
 • Not Included
  Gallery Ticket

Tour Plan

1

Dag 1: Hej Afrika- Hej Lake Manyara!

Du blir mött på Kilimanjaro/Arusha flygplats och åker direkt in i den underbara nationalparken Lake Manyara. Idag bara njuter vi av att vara i Afrika och av naturen runt Manyara Green Camp.
Efter middag under stjärnorna kan du njuta av nattens ljud i det underbara lyxtältet.

Manyara Green Camp

Middag
2

Dag 2: Vandring till vattenhålet

Dags röra på benen och gå på upptäckter. Morgonvandring från campen till den närliggande savannen. Vattenhålet där besöks vanligen av vattenbuffel, elefanter och bufflar. Stora mäktiga djur vars närvaro tar andan ur dig.

Du vandrar tillbaka till Manyara Green camp för en lunch i skuggan under träden. Efter lunch ett kort bilsafari på vägen bort till sjön i södra delen av parken där kanoterna väntar. En lätt bris hjälper dig paddla norrut över den spegelblanka alkaliska sjön bebodd av rosa flamingos. Vi avslutar i norra delen av sjön vilket innebär att bilsafarit tillbaka blir annorlunda från den på lunchen.
På kvällen en kort vandring till vattenfallet bredvid campen för en drink. Du svalkar dig i vattenfallet och kanske till och med ett sim om det finns vatten nog.

Manyara Green Camp

Frukost/lunch/middag
3

Dag 3: Serengeti nationalpark

Bilsafari ut ur Lake Manyara nationalpark. Vi korsar sen kraterkanten i Ngorongoro för att ta oss till den världsberöma Serengeti. Vi hittar en fin plats i Serengeti där vi kan njuta av naturen medan vi äter vår medhavda lunch.

I Serengeti har migrationen anlänt till slätten med kort gräs och kommer befinna sig nära vårt Serengetiläger. Gnuerna har börjat sin kalvning och lockar till sig inte bara de rovdjur som bor i området men också de nomadiska rovdjuren. På väg till vårt läger kommer vi se en hel del djur.

Eftermiddag i Nabi Green Camp där du njuter av naturen och stillheten på denna fantastiska plats.

Middag under acaciaträden och stjärnorna.
Nabi Green Camp

Frukost/ lunch/middag
4

Dag 4: Serengeti Vandringsläger

Du står upp innan ljuset kommer och tar safarijeepen till de berömda Gol Kopjes. Här klättrar du upp för att få en chans att se geparderna jaga under den tidiga morgonen. Vi tar med oss en lunchlåda så du kan vara fri att se mer djur och ta dig runt i Serengeti med bilen. Sen är det dags fortsätta in i Serengeti till vårt vandringsläger som flyttar runt med djuren.

Efter du har installerat dig och vilat en stund är det dags för en 2 timmars vandring med väpnad ranger innan solnedgången.

Serengeti Walking camp

Frukost/lunch/middag
5

Dag 5: Vandringssafari – Serengeti vandringsläger

Options today
Idag riktigt fina natur- och djurupplevelser på en världsberömd plats- Serengeti. Du startar tidigt, för det är då mest händer. Du vandrar 4-5 timmar runt ikring det naturliga dräneringsystemet nära lägret. Vandringen är mycket varierad då vattentillgången har skapat grönska och skogslandskap. Lejon älskar att gömma sig för sina byten i detta dalliknande landskap. Här finns också en hel del små kopjes som bjuder på intressant djurliv.

Vi finner en fin plats under akacisaträden och äter lunch i naturen för att kunna uppleva så mycket som möjligt därute. Du vandrar tillbaka i en loop och är nöjd att få tillbringa eftermiddagen i detta mycket öppna läger mitt i naturen. Vandringslägret ligger mot väst så det blir vackar foton med solnedgång över Serengeti,

Nattljuden är en matta av toner från hyenor och lejon. Du lär dih hora skillnad på aggresiva skall, territoriella skall och lockrop. . Fascing west so we face the sunset. Werae right under the akacias and the kopjes.

Serengeti Walking camp

Frukost/ lunch/middag
6

Dag 6: Bilsafari till landningsbanan

En riktigt trevligt 3 timmars bilsafari bjuder dagen på på väg till landningsbanan i Serengeti.
DU flyger Serenegti till Zanzibar eller till den internationalla flygplatsen.

Frukost

Tour Location

You don't have permission to register