s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Vandringssafari Tanzania Lake Manyara

Vandringssafari Tanzania – 8 dagar med vilda djur, berg, sjö och savann

Vandringssafari Tanzania – 8 dagar med vilda djur, berg, sjö och savann

/ per person
(1 Review)

Vandringssafari till fyra olika områden

Mount Meru/Arusha nationalpark/Lake Manyara nationalpark/Serengeti nationalpark

Vårt mest omtyckta vandringssafari i Tanzania. Kanske för att det innehåller våra favoriter. Och förmodligen för att du vistas dygnet runt i oslagbar natur. Du till och med känner doften av de vilda djuren. Omväxlande natur med både berg, sjö och savann. Mängder med vilda djur såsom giraffer, lejon, strutsar och bufflar. Och sen varje kväll middag under stjärnorna medan naturen skriar i mörkret. Ett vandringssafari packat av unika upplevelser.

Vandringssafari i Serengeti

Serengeti nationalpark, med sin världsberömda migration, har världens bästa djurliv. Dessutom omfattande vildmarksområden där fordon är förbjudna. Få vet att vandringar är möjligt i Serengeti – med mobila tältläger till och med. Vidare har djuren i Arusha nationalpark blivit så vana vid vandrare att de låter dig komma väldigt nära. Vad tror du om att stå 5 meter från en giraff?

Vandring för äventyrslystna

Denna resa passar dig som är äventyrslysten. Vandringarna är aktiva men ej krävande. Du befinner dig mitt i djurlivet och naturen både natt och dag. Bäst om du är från 10 år.

Destination

Tanzania

För vem

Äventyrslystna

Höjdpunkter

Vandringssafari i Tanzania med vilda djur i tre olika nationalparker

Vandring längs Mount Merus gröna natur och byar

Bil- och vandringssafari i Serengeti
Sova i lyxtält och campa mitt i naturen

Bästa tiden

Juni-april

Klädsel

Ljusa bekväma kläder. Vandringsskor.

Resesällskap

Privat. Vissa vandringar kan ske tillsammans med andra

Guide

Engelsktalande guide + ibland beväpnad ranger

Flyg

Inrikesflyg ingår.  Du bokar din egen internationella biljett. Vi ger gärna råd.

Pris från:

2200 USD

Vad händer härnäst?

1. Välj din resa

2. Hör av dig

3. Vi sänder förslag

 • Included
  5 Star Accommodation
  Airport Transfer
  Breakfast
  Lunch
  Personal Guide
 • Not Included
  Gallery Ticket

Tour Plan

1

Solnedgång över Mount Meru

Upphämtning på Kilimanjaro flygplats och efter 45 min transfer incheckning på Blues & Chutney. Kaffe och kaka i trädgården och genomgång av ditt vandringssafari i Tanzania.

Före mörkret ca 45 min promenad för solnedgång med snacks och drink. Efter att ha njutit av solnedgången, tar vi bilen tillbaka till Blues & Chutney för middag.

Blues & Chutney

Detta söta lilla hotell är en bondgård som renoverades 2015. Med härlig trädgård är detta en lugn fristad för vila efter resan och vandringarna.

Kaffe/te/kaka, drink vid solnedgången med snacks/middag
2

Vandring vid Mount Meru – livet på Tanzanias landsbygd

Ytterligare en dag runt Mount Meru. Idag en 5-6 timmars vandring runt Mount Merus frodiga område. Du kommer nära det dagliga livet på landsbygden i Tanzania. Vår guide tar oss uppför backarna, korsar sedan över till kanten av Arusha National Park och sedan ner till floden och tillbaka till Blues & Chutney. Någonstans längs vägen med vacker utsikt äter vi vår matlåda .

Tillbaka på Blues & Chutney Country Club runt 14: 30/15: 30. Då kommer du vara ganska nöjd över att få vila i rummet eller lapa sol i trädgården. Beroende på vilken veckodag kan du upptäcka vidare. Till exempel ett besök ned till byn vid floden Usa och de lokala butikerna. Därtill kommer en marknad på torsdag och söndagar . Du kan välja på att vandra eller hämtas och returneras med bil. Middag på Blues & Chutney och brasa i trädgården om det är väder för det.

Blues & Chutney
Frukost/ lunch/middag
3

Vandringssafari i Arusha nationalpark

Idag tidig start för vandringssafari i Arusha nationalpark. Vi vandrar med en ranger som säkert leder oss genom landskapet för att finna djuren. Förhoppningsvis kommer du nära både bufflar och giraffer. Vi går till vattenfallet och äter vår pick-nick. Omdelbart därefter börjar ca 3 timmars bilfärd till Lake Manyara nationalpark. Ett kort bilsafari genom parken innan vi landar i Green Camp Lake Manyara sent på eftermiddagen.

Njut av en eftermiddag i lägret, klättra till vattenfallet och lapa sol. På kvällen 3 rätters middag på sanden under stjärnorna. Väl i din mysiga säng kan du lyssna till djurlätena runtikring dig.
Green Camp Lake Manyara

Detta lilla lyxiga tältläger är underbart placerat mitt i naturen vid botten av ett vattenfall och en flod. Som en följd känns det som ditt vandringssafari fortsätter under kvällen.

Vissa delar av året är denna flod den enda vattenkällan vilket lockar tusentals djur hit. Njut av det hissnande landskapet och spännande besökare som vårtsvin, elefanter och bufflar. Inte bara en dag med vandring och bilsafari, utan också en natt i naturen.

Green Camp Lake Manyara
Frukost/ lunch/middag
4

Vandringssafari och bilsafari Lake Manyara

Tidigt vandringssafari längs Manyarasjön. Tystnad, sjö, berg och vilda djur - en skönhet som måste upplevas för att förstås. Tusentals med rosa flamingos på sjön och flockar av zebror på slätten. Efter lunch i lägret upptäcker vi Lake Manyara nationalpark med bil. Och så ännu en ”jag-vill-inte lämna-” natt i Lake Manyara Green Camp  med middag under stjärnorna. Till sist denna händelserika dag delar vi dagens upplevelser framför lägerelden.

Green Camp Lake Manyara
Frukost/ lunch/middag
5

Bilsafari till Serengeti

Dags att åka vidare- till den sägenomspunna Serengeti nationalpark. Eftersom detta  ursprungligen var massajernas hemland har deras språk givit namn till Serengeti som betyder "slätt". När detta blev en nationalpark blev massajarna istället tilldelat land i Ngorongoros natyrskyddsområde.
Serengetis undersköna natur

Vägen bort till Serengeti är händelserik med underskön natur. Vi stannar för att njuta av utsikten ner över Ngorongorokratern. Dock tar vi oss inte ner i kratern eftersom det är alltför många bilar därnere för att det skall kännas rätt. Vidare kommer du få se alla djuren i Serengeti ändå. Utom möjligtvis noshörningen vilken är svår att se även i Ngorongorokratern.
Maasajbosättningar

Vi tar oss genom det fantastiska landskapet i Ngorongoros natyrskyddsområde med dess maasajbosättningar. Röda och blå prickar överallt eftersom masajerna alltid klär i dessa färger. Därefter kommer vi in i Serengeti. Efter ett tag förändras landskapet och vi börjar leta efter djuren: lejon, giraffer, impalor etc. Vi anländer till Serengeti Green Camp, mitt i naturen, mitt i Serengeti, senare på eftermiddagen.

Hemmalagad 3-rätters middag tillagad över öppen eld serveras till ditt bord under bar himmel. Måltiderna delas tillsammans i familjestil.

Serengeti Green Camp
Eftersom detta safariläger inrättas efter vart migrationen av miljoner gnuer är ligger det alltid rätt till. I hjärtat av Tanzanias vildmark.

Tälten har enkla lyxiga bekväma sängar med prassliga sängkläder och utelounge att umgås på. En varm dusch mitt i Serengeti från en klassisk spanndusch är en upplevelse i sig.

Serengeti Green Camp
Frukost/ lunch/middag
6

Vandringssafari Serengeti

Serengeti nationalpark är så speciellt. Och så fullt av djur- med chans att se både lejon, leopard och gepard. Följaktligen ett bilsafari- halvdags. Därefter picknick lunch och vandringssafari på Serengetis savann. Ett mycket speciellt tillfälle som görs tillsammans med våra specialutbildade guider. Att gå till fots i Serengeti är en helt annan upplevelse än att sitta i bilen. Du kommer nära naturen och djurlivet. Du känner brisen, du känner doften av både djur och natur. Du ser det lilla djurlivet som också pågår.

Idag byter vi läger till det specialuppsatta tältläger som används vid vandringssafari i Serengeti.

Serengeti Walking Camp
Frukost/ lunch/middag

Serengeti Walking Camp .
En ny campingupplevelse under detta vandringssafari i Tanzania. Vandringslägren är byggda för att passa på en släpvagn. Detta möjligör att nå mer avlägsna delar av Serengeti. På så sätt kan lägret alltid vara där djuren är. Bästa sättet att få se ostört djurliv.

Även om detta är enkel camping sover du på sängar med bekväma madrasser med täcken och bomullslakan. Badrummet ligger bakom tältet med latriner och spannduschar.
7

Vandringssafari i Serengeti

Ännue en dags vandringssafari. Vid frukosten i naturen pratar vi igenom dagen. Det finns olika alternativ på aktiviteter. Allt anpassas efter naturen och djuren så det blir så bra som möjligt. Övernattning ännu en natt i Serengeti.

Serengeti Walking Camp .
Frukost/ lunch/middag
8

Bilsafari till flygplatsen

På vägen till flygbanan i Serengeti har vi några timmars bilsafari. Vanligtvis tidigt på morgonen så att lejonen vilar slött i gräset efter en natts jakt.

Flyg tillbaka till Kilimanjaro, eller Zanzibar.

Tour Location

Från öst till väst i norra Tanzania

Denna vandringsresa i norra Tanzania tar dig från öst till väst genom tre nationalparker, ett naturskyddsområde och ett mycket ståtligt berg. Lägg därtill en alkalisk sjö.
You don't have permission to register