s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Vandringssafari Serengeti – 10 dagar för äventyrslystna

Vandringssafari Serengeti – 10 dagar för äventyrslystna

/ per person
(1 Review)

Detta är vandringarnas vandring, vandringarnas Rolls Royce. Det bästa du kan göra i Afrika- ett vandringssafari genom Serengeti. Under 8 dagar korsar du Serengeti och blir ett med djuren och naturen i ett av jordens mest magiska platser. Ett läger med full service, på nya magiska platser varje dag, innebär att du inte behöver bära runt på en massa saker.

Detta är möjligen, och förmodligen, den mest unika vandringen i Afrika. Att vandra genom Serengeti i drygt en vecka är en omvälvande upplevelse. Ett vandringssafari som detta är tvådimensionellt- du ser djuren, de ser dig. Efter tre dagar kommer du att ha utvecklat ett sjätte sinne för djuren, och de känner av dig som en av dem.

En liten besättning ser till så att allt fungerar med mat, tält, transport och guidning. Tillsammans uppleveler ni mycket. Upplevelserser som  binder samman för alltid.

September / oktober

Bästa tiden för ett vandringssafari Serengeti är september och oktober. Då är gräset grönt och kort – lätt att vandra och mycket djur runtikring. Topi, eland, mängder av elefanter och så resten av allt du kan förvänta dig. Inte en enda stund under dagen är du utan att se ett däggdjur. Migrationen är oftast i Kogatende, din slutstation på detta vandringssafari genom Serengeti. Så hyfsat stor chans att du vandrar rätt in i migrationen.

Hur långt vandrar du?

Du vandrar ca 20 km varje dag, oftast från soluppgången för att få se det mesta av djuren och undvika hettan. Eftermiddagarna spenderas mitt i naturen med solnedgångar över slätten och middagar under stjärnorna.

För vem 

För dig som älskar att vandra, som vill uppleva något nytt och samtidigt utmana dig själv på ett bekvämt sätt. Du älskar naturen och det vilda men du behöver inte nödvändigtvis laga din egen mat och sätta upp ditt eget tält.
Detta vandringssafari där du korsar Serengeti passar bäst att göra tillsammans med en grupp vänner, kollegor, familj eller barndomsvänner.

Vandringslägret

Lägret tas ner och sätts upp på en ny plats varje dag. På så sätt kan lägret alltid vara där du vill vara- med bästa förutsätningarna att få ut det mesta av djur och natur. När du har lämnat lägret på morgonen packar besättningen ihop lägret, kör det ill nästa magiska plats där det väntar på dig.

Mat

3-rätters middag varje dag under stjärnorna. Oftast tillagade över öppen eld. Bordsservering familjestil och kaffe/te. Lunch tar vi ibland med oss, ibland äts det i lägret. Allt för att få ut det mesta av dagen. Trots att du är mitt ute i vildmarken kommer du att serveras vällagad god mat. Det blir ingen is till drinken dock…

Guider/säkerhet

Din huvudguide har + 10 års erfarenhet av att guida vandringssafari genom olika parket och speciellt genom Serengti.Han är tränad att bära huvudvapnet men framförallt vet han allt om hur man skall bete sig och hur man undviker att hamna i oönskade situationer utan att det för den skull blir tråkigt. Han kan läsa naturen och ser efter spår, färsk avföring osv. så att inga onödiga risker tas. Framförallt har han efter så lång tid utvecklat ett sjätte sinne för djurens rörelser. Du kommer själv märka skillnaden efter några dagar- då har dina sinnen också utvecklats och anpassats till omgivningen. Redan efter tre dagar har du stämt av djuren och de känner det. Längst bak i ledet vandrar också en beväpnad ranger från Tanzanias Parkmyndighet.

 • Included
  5 Star Accommodation
  Airport Transfer
  Breakfast
  Lunch
  Personal Guide
 • Not Included
  Gallery Ticket

Tour Plan

1

Dag 1:

Ankomst till Tanzania och dina guider möter upp. Ni spenderar kvällen och natten på Katambuga House och går igenom ditt vandringssafari Serengeti.

Katambuga House

Middag
2

Dag 2:

Transfer från Katambuga House till Arusha flygbana för ett flyg in i Serengeti. Föreställ dig utsikten när du kommer in över slätten med elefanter, giraffer och Akaciaträd. Ett kort bilsafari på vägen till vårt läger i centrala Serengeti. Lunch och sedan genomgång av utrustningen, hur man vandrar i denna vildmark, intruktioner om djuren, naturen osv. Sedan tar du en kort övningsvandring i Serengeti så du är beredd för det stora vandringsäventyret.

Serengeti Walking Camp (Nook)

Frukost/lunch/middag
3

Dag 3:

Vi sätter av mot nordost, längs Orange River. Vi korsar floden och vandrar genom en grupp av kopjes, små berg med platt topp, och följer en vattenlinje norrut. Längs desss vattenlinjer nära skogskanten och på slätten finns det alltid djur så massor att upptäcka.

Serengeti Walking Camp (Holes)

Frukost/lunch/middag
4

Dag 4:

Du fortsätter vandingen längs vattenlinjen och korsar tillslut en stor, vid denna tid torr, slätt packad med underbar utsikt. Du alternerar mellan små fläckar av skogsmark och öppna slätter vilket gör dagen omväxlande både vad gäller djur och natur. Lägret idag är uppsatt i en av de mindre skogarna.

Serengeti Walking Camp

Frukost/lunch/middag
5

Dag 5:

Vi vandrar idag till Lobo rocks. Här blir skogsmarken tätare och vegetation grönare vilket innebär chans för större flockar med elefanter och generellt högre densitet av djur. Dagens lägerplats är under några stora fikonträd .

Serengeti Walking Camp

Frukost/ lunch/middag
6

Dag 6:

Vi vandrar runt norra Lobo till foten av berget. Dagens vandringssafari har något extra. Fylld av vilda djur pga av att vi passerar manga vattenkällor som kommer ut ur berget. Vårt läger för natten kallas Buffalo Camp- med goda skäl. Förutom det självklara har den spektakulät utsikt utöver hela norra Serengeti.

Serengeti Walking Camp (Buffalo)

Frukost/lunch/middag
7

Dag 7 :

Vi vänder västerut och traskar mot norra Seregeti. Vegetationen ändras något och vi går mest över små slätter kantade av skogsmark. Här förväntar vi oss enorma mängder av migrerande djur. Idag har har lägrets satts upp på en bergsrygg, återigen med makalös utsikt.

Serengeti Walking Camp (Kati Kati)

Frukost/lunch/middag
8

Dag 8 :

Vi fortsätter vårt vandringssafari in mot norra Serengeti. Vi följer olika dräneringsdiken och hamnar tillslut vid Bologonjafloden där vårt lager väntar på oss vid flodbädden.

Serengeti Walking Camp (Chumvi)

Frukost/lunch/middag
9

Dag 9 :

Vår sista dag på detta vandringssafari och vi följer floden ner längs bergsryggen av Nyamalumbwa in till Serengeti Walking Camp där vi njuter av sista kvällen tillsammans vid lägerelden ochmiddag under bar himmel.

Serengeti Walking Camp (main)

Frukost/lunch/middag
10

Dag 10

Sista dagen blir det ett tidigt bilsafari när du har chans se mer djur antingen trötta efter nattens jakt eller fortfarande munsande på jaktlyckan. Du avreser från Serengeti Kogatende landningsbana och tar ett morgonflyg tillbaka till Arusha flygplats, varifrån du kommer att ha dina egna planer för avgång.

Frukost

Tour Location

Vandring från söder till norr genom den UNESCO världsarvsskyddade nationalparken Serengeti
You don't have permission to register