s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Underbar stig på klippan i Usambara på en vandringsresa i Tanzania

Vandringsresa Tanzania- Usambarabergen

Vandringsresa Tanzania- Usambarabergen

/ per person
(1 Review)

En vandringsresa i Tanzania med byliv, regnskog och undersköna berg

4 dagar/3 nätter + vandringssafari eller Zanzibar
Lyckos dig som ännu inte gjort en vandringsresa i Tanzania och Usambarabergen.  Vi är avundsjuka på dig!  Inte bara undersköna berg. Dessutom regnskog och små söta lerröda byar på bergskammarna.  Barn som leker. Kvinnor som tvättar. Och getter som strövar. Bered dig på en ordentlig dos av Tanzanias liv på landsbygden. Och bered dig på fantastiska vyer. Som om de vore skapade av en Hollywoodanimering.

Denna vandring i Tanzania är gjord för att kombineras med Zanzibar eller ett vandringssafari. Internationellt flyg till Zanzibar eller Kilimanjaro. Sedan inrikes flyg till Tanga som ingår.

Vandra även på egen hand

Vi älskar området runt Irente i Usambarabergen. Därför att detta är en  vandringsresa i Tanzania där du kan du strosa på egen hand skulle du så vilja. Vidare finns där Irente Farm Lodge med fantastisk atmosfär och läge. Och med vidsträckt utsikt, omgiven av tät skog och fåglar. Dessutom har de underbar hemlagad mat, ost och yoghurt från gården och vänlig personal.

Att bo på Irente Farm Lodge är äventyr i sig. Området har flera utsiktspunkter, vandringsleder, livliga byar och regnskog. Några dagar i Usambarabergen i kombination med Zanzibar eller ett safari utgör en upplevelserik annorlunda semester. Magnifik natur som väntar på att utforskas.

Usambarabergen

Usambarabergen är idealiska för vandring och cykling på grund av sitt magnifika landskap, hisnande utsikt och livliga byar. De anses ha en världens mest omfångsrika biologiska mångfald med flera endemiska arter. Vidare omfattas området av täta tropiska skogar och skyddade zoner.

Den högsta toppen ligger på 2.440 m. Längs de bördiga backarna och på slätten nedan odlar bönderna olika grödor. Usambaras inbjuder till spektakulära utsikter över slätten och bergen. Och på kvällen färgas himlen i pastell och du kan se ända till Kilimanjaro vid klart väder.

Vad är en regnskog?

Regnskog kännetecknas av mycket regn- som man kan lista ut av namnet. 40% till 75% av alla biotiska arter är inhemska för regnskogarna. Regnskogen är viktig då den lagrar hundratals miljarder ton kol och håller emot vid översvämning och torka. Men regnskogen förstörs snabbt av mänskliga aktiviteter. Industriellt jordbruk – särskilt monokultur och boskapsproduktion – är den dominerande förövaren av regnskogsförlust världen över.

Unik vegetativ struktur

Regnskogar består av flera vertikala skikt. På toppen är baldakinen, upp till 100 meter över marken, bor de allra flesta av regnskogens plantor och djur. Baldakinen är ett tätt tak på löv och trädgrenar som bildas när träden står nära varandra. Baldakinen erbjuder mat, skydd och gömställen, vilket möjliggör växelverkan mellan olika arter. Läs mer om regnskog

Vår guide- Agrey Shempemba

Agrey är en professionell guide född och uppväxt i området runt Irente.Han guidar både vandringar och cykelutflykter för 1-5 dagar.

Destination

Tanzania. Usambarabergen.

Antal parker    

1

Usambarabergen

För vem

Natur- och skogsälskare. För dig som vill ha äkta upplevelser bortom turistscenen.

Höjdpunkter

Utsikt över slätten från 2000 m
Vandra i tät regnskog
Se den unika svartvita Colobusapan
Upplev Tanzanias landsbygd
Prova hemlagade mjölkprodukter
Åk buss som en Tanzanier

Bästa tiden 

Juni-mars

Klädsel

Bekväm. Enkel. Ta med regnjacka.

Resesällskap

Privat

Guide

Engelsktalande guide

Flyg

Inrikesflyg till Zanzibar eller safari ingår.  Du bokar din egen internationella biljett. Vi ger gärna råd.

1. Välj din favoritresa

2. Hör av dig till oss

3. Vi sänder prisförslag

 • Included
  5 Star Accommodation
  Airport Transfer
  Breakfast
  Lunch
  Personal Guide
 • Not Included
  Gallery Ticket

Tour Plan

1

Lokal buss till Lushoto och Irente Farm Lodge

Inrikesflyg till Tanga där vår guide möter upp. Tillsammans får ni en upplevelserik bussresa med lokalbussen. Ca 3 timmar senare anländer du till Lushoto.

Ankomst till Usambarabergen, Lushoto, och Irente Farm Lodge på eftermiddagen. Sedan njuter du av det slående landskapet runt Irente Farm och bara andas och kopplar av.

Sist blir det trerätters hemlagad middag på gården, kanske framför elden, tillagad av ingredienser från gården och omgivningarna.

Middag
2

Vandring runt Usambarabergen och byarna i Irente

Äntligen dags för en vandring iTanzania. Efter skön frukost i trädgården vandrar du på småvägar upp längs berget (3 km) tillsammans med Agrey. I dessa bergsluttningar lever Wasambara-stammen ett stilla liv. Du går på snirkliga stigar och passerar pittoreska byar och natur så vacker att du bara vill äta upp den. Målet är att nå den 1400 m höga utsiktspunkten. Väl framme breder den stora slätten ut sig under dig. Bergen med dess med byar på bergskammarna omger dig.

Lunch på gården

Du går tillbaka till Irente Farm Lodge för att njuta av en lunch med utsikt över dalen och under träden där gigantiska fåglar har sina hem.

Efter lunch mer vandring i Tanzania (6 km retur eller längre om du vill) till en annan utsiktsplats 1750 m över havet. Detta för att avsluta dagen med solnedgång över Usambara-slätten och bergen. Vi pratar med bergsinvånarna och hittar något att dricka i en av de små barerna som överraskande nog finnsi här i motten av ingenstans.

På kvällen ännu en vällagad trerättersmåltid på Irente Farm Lodge

Frukost/lunch/middag
3

Vandra i Magamba regnskog

En vandring i Tanzanias regnskog är något speciellt. Speciellt för att du vandrar i en regnskog. Magamba regnskog nås från Irente Farm Lodge. På vägen passerar du vackra områden och byar. Du vandrar in i den täta regnskogen (15 km retur) där Agrey berättar om livet i trädtopparna och på marken. Säkerligen kommer du få se svartvita Colobusapor som bor här.

Utsiktspunkt på 1850 m öh

Vid utsiktpunkten, 1850 m, med utsikt över hela området Irente, observeras olika väder som passerar. Här äter du den medhavda lunchen från Irente Farm Lodge med hemlagad ost och andra specialiteter.

Efter en heldag tillbaka på gården för att njuta av lugnet och omgivningen. Innan det är dags att sova blir det middag på bondgården tillagat av lokalt producerat råmaterial.

Frukost/lunch/middag
4

Flyg till Zanzibar/safari

Efter frukost på terrassen med utsikt över dalen och fågellivet, åker vi tillbaka till Tanga för ett eftermiddagsflyg till Zanzibar. Sträckan Tanga - Zanzibar är direkt och tar ca 20 min. Eller om du vill fortsätta på safari. Mkomazi Nationalpark är nära. Också Arusha Nationalpark med den fina staden Moshi längs vägen. Du kan också flyga rätt in till Serengeti. Eller ta några nätter på African Amini Massaj Lodge

Frukost

Tour Location

Från kust till berg och åter

Denna vandring i Tanzania håller sig på en plats- Usambarabergen. Dock kan vi garantera att du kommer känna det som om du varit på många olika ställen. Du tar bussen från Tanga till Lushoto och ser många byar på vägen. Och området runt Irente har mycket att visa upp.  
You don't have permission to register