s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Vandra med massaj- två nationalparker och västra Kilimanjaro

Vandra med massaj- två nationalparker och västra Kilimanjaro

/ per person
(1 Review)

Arusha nationalpark/Tarangire nationalpark/Vandra med massaj i västra Kilimanjaro

Destination

Tanzania

Antal parker    

2 + 1 naturskyddområde

Arusha nationalpark, Tarangire Nationalpark, Västra Kilimanjaro

För vem

Nyfikna upptäckare

Höjdpunkter

Vandring med vilda djur i Arusha Nationalpark
Bilsafari med elefanter i Tarangire
Vandra med massajer
Autentiska insikter i den pastorala massajkulturen

Bästa tiden 

Juni-November

Klädsel

Ljusa bekväma kläder. Vandringsskor.

Resesällskap

Privat. Vissa vandringar kan ske tillsammans med andra

Guide

Engelsktalande guide + beväpnad ranger i Arusha

Flyg

Inrikesflyg ingår. Du bokar din egen internationella biljett. Vi ger gärna råd.

Vad händer härnäst?

1. Välj din favoritresa

2. Hör av dig till oss

3. Vi sänder prisförslag

 • Included
  5 Star Accommodation
  Airport Transfer
  Breakfast
  Lunch
  Personal Guide
 • Not Included
  Gallery Ticket

Tour Plan

1

Hej Afrika!

Du bir mött på Kilimanjaro flygplats och efter 45 min transfer till området nära Arusha Nationalpark, vid foten av Mount Meru checkar du in på Ngare Sero Mountain Lodge. En perfekt start att börja denna spännande resa med vandringar med massajer och andra unika upptäckter i Tanzania.

Ngare Sero Mountain Lodge är som ett safari i sig själv och bjuder på stora naturupplevelser och intressanta vandringar. Börja med att upptäcka området självt och sträck på benene efter flygresan. Gå ner till sjön, kanske ta en båt tur. Hoppa över bäcken. Gunga i gungan över sjön. Sitt under trädet i betrakta de svartvita colobusapornas liv i trädtopparna.

Ngare Sero Mountain Lodge

Middag
2

En dag vid foten av Mount Meru

Idag en 3 timmars vandring runt foten av Mount Meru. Ett enormt grönt och frodigt område rik på växter och djur. Vi hoppar över bäckar, vanrdra i regnskog och ser hur människorna levers ina liv, odlar vattenkrasse och majs.

Restan av dagen njuter vi av den underbara lodgen och lunch och middag från deras grönsaksträdgård. Kanske en tur på hästryggen? Annars finns alltid aporna där att följa.

Ngare Sero Mountain Lodge

Frukost/lunch/middag
3

Tarangire nationalpark

Tidig start mot vår favoritpark och elefantparadiset Tarangire! Vi åker direkt in i parken för ett bilsafari och tar med oss en lunchbox. Efter det kommer du trött och nöjd till lodgen för att njuta av dess omgivningar. Oftast kan man se zebror och annnat djurliv passera förbi utanför det lyxiga tältet.

Tarangire Simba Lodge

Frukost/lunch/middag
4

Tarangire National park

En full dag att njuta av denna fantastiska park. Här kan man inte vandra så det blir bilsafari idag. Läs mer om Tarangire och vad du kan se.

Tarangire Simba Lodge

Frukost/lunch/middag
5

Vandringssafari i Arusha nationalpark

Tidig morgon för avresa mot Arusha Nationalpark för ett vandringssafari. En speciell park då de vilda djuren har vant sig vid att vi människor vandrar förbi. En vacker, grön park med böljande berg och bäckar som rinner genom landskapet.

Till sällskap får vi en ranger från TANAPA som leder oss till djuren- giraffer och bufflar. Kanske zebror. Vi vandrar vidare till vattenfallet och njuter av bäcken som flyter förbi.

Efter vandringen bär det av till massajland i västra Kilimanjaro för att komma nära den pastorala massajkulturen. Denna unika lodge 1550 m över havet är byggd på flertalet kullar på slätten mellan Kilimanjaro och Mount Meru. Den totala motsatsen till det gröna området runt Ngare Sero Mountain Lodge och vackert på ett helt annat sätt. Vinande vindar, massajernas vita getter fläckar det karga landskapet och framförallt- färgrika gästvänliga massajer som med öppet hjärta bjuder in till deras värld.

Ingenting är som du är van vid. Du bor i lerhus med några ytterligare bekvämligheter som riktig toalett, dusch och handfat. Den stora poolen och vedeldade lerbastun är också ett inslag av naturlig lyx. En unik upplevelse där du bidrar till att utvecla byarna, skolorna och barnhemmet i området.

Vid solnedgången delar massajerna med sig av sin kultur. Sång, dans och stridstekniker. Oavsett om du tar del eller låter intrycken sjunka tyst in kommer du inte lämnas oberörd. Vid lägerelden kan du lära dig mer om Maasai-kulturen och är inbjuden till ställa frågor.

Den hälsosamma middagen tillreds delvis med ingrediense från lodgens lilla organiska plantage. Och örterna kommer från permakulturprojektet runt lodgen.

Africa Amini Massaj Lodge

Frukost/lunch/middag
6

Africa Amini Massaj Lodge

Morgonkaffe med soluppgång över Kilimanjaro innan du vandrar med massaj. I ett tyst och vidsträckt landskap vandrar du mellan kullarna som lämnats kvar efter ett vulkanutbrott. Gazeller, zebror, strutsar. Massajkvinnor som strosar förbi med sina åsnor på jakt efter ved eller material för deras hyddor. Fåglar och spår efter nattens djurliv. Några timmar senare, när solen börjar hetta upp landskapet, är du tillbaka på lodgen för frukost med Afrikas högsta berg i sikte.

På eftermiddagen en tur i den öppna jeepen för att skåda djurlivet nere på savannen. Hundratals med zebror och giraffer i ett orört magiskt landskap över vilaet Kilimanjaro vakar.

Africa Amini Massaj Lodge

Frukost/lunch/middag
7

Lev som en maasaj - en hel dag i ditt liv

Idag lever du som en massaj. På riktigt. Inget polerat, inget turistifierat. På morgonen klär du dig som en maasaj. Dagen spenderas i massajbyn i närheten, och du lever deras liv för en dag. Som massajer gör går kvinnorna med kvinnorna och männen med männen. Är du kvinna samlar du rötter och örter och gör den traditionella massajsoppan. Du kommer att leta efter ved, reparera Maasaj-hus och uppleva utmaningarna i Maasaj-livet. Du får mjölka getter och kor i en av maasaj-bosättningarna nära lodgen.

Är du man samlar du in läkemeldel och vaktar du får/gethjorden. Du får vara med slakta en get och förbereda geten på en eld. Sen bjuder ni in människor från omgivningen till en fest.

Barnen går till skolan och ride rpå åsna och tar del i barnens liv.

Africa Amini Massaj Lodge

Frukost/lunch/middag
8

Flyg till Zanzibar

Flyg Kilimanjaro- Zanzibar eller hem

Tour Location

I norra Tanzania- från öst till väst och tillbaka

 
You don't have permission to register