s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Kort vandringssafari med massaj

Kort vandringssafari med massaj

/ per person
(1 Review)

Många upplevelser på kort tid

Tarangire nationalpark/Lake Manyara nationalpark/ Manyaraområdet med massaj
Ett kort vandringssafari för dig som vill uppleva mycket på kort tid och få mycket upplevelse för pengarna. Tarangire Nationalpark är känt för sina många elefanter. Lake Manyara för sina trädklättrande lejon. På Isoitok Manyara Camp har du underbar atmosfär och vandringar runt knuten. Du kan också uppleva massajkulturen på riktigt, bortom turistscenen.

Destination

Tanzania

För vem

Nyfikna och kulturellt intresserade vandrare

Höjdpunkter

Mängder av elefanter i Tarangire nationalpark
Besök i massajboma- läs om vårt besök
Solnedgång på berget med utsikt över Manyarasjön
Läs om vad vi själva gjorde när vi bodde på Isoitok Camp Manyara.

Bästa tiden 

Juni-november

Klädsel

Ljusa bekväma kläder. Vandringsskor.

Resesällskap

Privat. Vissa vandringar kan ske tillsammans med andra

Guide

Engelsktalande guide + massaj + beväpnad ranger vid behov

Flyg

För denna resa behövs inget inrikesflyg. Inrikesflyg till Zanzibar bokas av oss vid behov. Du bokar din egen internationella biljett. Vi ger gärna råd.

Pris från:

1200 USD pp

Vad händer härnäst?

1. Välj din favoritresa

2. Hör av dig till oss

3. Vi sänder prisförslag

Tour Plan

1

Dag 1 Solnedgång över Manyarasjön

´Detta korta vandringssafari börjar med upphämtning på Kilimanjaro/Arusha flygplats. 2 timmars transfer till Manyaraområdet och incheckning på Isoitok Manyara Camp.

En kort men skön bensträckarvandring, ca 1 timma, genom akacialandskapet upp till utsiktskullen. Långsides med dig vandrar massajernas kor på väg hem till boman. Uppe på kullen serveras förfriskningar medans solen går ned över Manyarasjön i fjärran.

Isoitok Manyara Camp
Denna speciella lilla camp med åtta tält ligger i ett grönt akacialandskap. Vi gillar denna camp eftersom den förstärker naturupplevelsen som vi njuter så mycket av. Campen smälter in i sin naturliga omgivning och förhöjer känslan av att vara mitt i naturen. Dessutom är de starkt engagerade i hållbart resande och arbetar nära den omgivande massajboman. När du vandrar här har du chans se apor, eland och mängder med olika fågelarter. Speciellt bra för fågelskådare.

Isoitok Manyara Camp
Förfriskningar, middag exkl. dryck.
2

Dag 2 Tarangire nationalpark

Kaffe på terrassen till fågelkvitter medans campen vaknar upp. Efter frukost 1 timmas händelserik bilresa till Tarangire nationalpark. Heldagssafari bland mängder av elefanter, hovdjur, zebror, gnuer, fåglar, lejon, apor. Lunch äter vi i naturen med vår medhavda lunchbox och njuter av stillheten. Kanske under ett av de stora baobabträden- allt beror på vart djuren är för dagen.

Tarangire har lånat sitt namn från Tarangirefloden som flyter igenom parken och är ett populärt tillhåll för djuren- såklart. Detta gör det extra intressant att besöka parken under juni-november när gräset är lågt och floden är den största vattenkällan. Under denna tid migrerar ett stort antal hovdjur in till Tarangire. Tarangire nationalpark är också känt för sin stora mängd elefanter- den största samlingen av elefanter i Tanzania. Läs om vårt safari till elefanternas lustgård Tarangire.

Landskapet är varierat med skogsmark, savann, våtmarker och steniga dalgångar. Det klassiska akaciaträdet bryter upp landskapet men framförallt är de knubbiga babobabträden allestädes närvarande.

Du åker tillbaka till Isoitok Manyara Camp för middag

Isoitok Manyara Camp
Frukost/lunch/middag
3

Dag 3 Besök i masajboman

Idag stannar du på Isoitok för att lära känna massajkulturen och njuta av den kringliggande naturen. Efter tidigt morgonkaffe på terrassen med tillhörande fågelkvitter kommer Ruben och hämtar dig. En kort vandring till den närliggande massajboman. Här bor 27 personer- 1 man/4 fruar/22 barn/160 kor och ett anatal getter, får och hönor. Ett tidigt besök innebär alla är hemma och du får god insikt i massajlivet. En äkta upplevelse bortom turistscenen. Läs om vår vandring med Ruben till massajboman

Resten av dagen planerar du tillsammans med Isoitok camp. Längre/kortare vandring med insikt i medicinalplanter? Fågelskådning? Beroende på ditt intresse och käsnlan för dagen bestämmer ni tillsammans vad som blir bäst.

Lunch äter du i campen och du kommer längta till den välsmakande 3-rätters middagen. Är du vegetarian har du tur- deras kock gör magiska vegetariska rätter.

Isoitok Manyara Camp
Frukost/lunch/middag
4

Dag 4 Lake Manyara nationalpark

Lake Manyara nationalpark  ligger alldeles intill vägen mellan Arusha och Ngorongoro Naturskyddsområde och utgör ett naturligt stopp på ett safari i norra Tanzania. Lake Manyara ligger längs utmed den gigantiska förkastningssprickan Great Rift Valley som bildades för 20 miljoner år sedan och som sträcker sig 6400 km från Döda havet till Kalahariöknen i Botswana. Den har en yta på 330 km² , varav 230 km² består av sodasjön (om inte torrperiod råder).

På vårt vandringssafari Tanzania är Lake Manyara en av parkerna du besöker. Incheckning till parken sker från den lilla landsortsstaden Mto wa Mbu (namnet betyder ”myggfloden”) som är omgiven av ett bördigt jordbruksdistrikt med stora fruktodlingar.

400 fågelarter

Lake Manyara nationalpark är mycket vacker med skogbevuxen kuperad terräng längs Great Rift Valley och vidsträckta strandängar mot den sevärda fågelsjön. Runt Lake Manyaras sodasjö har inte mindre än ca 400 fågelarter har observerats. Under vissa perioder av året invaderas sjön av rosaskimrande mindre flamingos i tusental.

Djur i Lake Manyara nationalpark

Lake Manyara sägs ha fler elefanter per kvadratkilometer än någon annan park i Afrika och är också känt för sina trädklättrande lejon - men dessa observationer är tyvärr trots allt sällsynta. För fågelskådare är Lake Manyara ett måste! Under ett bilsafari i Lake Manyara finns möjlighet att se bl.a. elefant, zebra, flodhäst, afrikansk buffel, gnu, vårtsvin, skölpaddor, babian och giraff.

Bästa tiden
Bästa tiden att besöka Lake Manyara är under torrtiden, dvs under perioderna juni–oktober, samt januari–februari.

Isoitok Manyara Camp
Frukost/lunch/middag
5

Dag 5 Zanzibar ?

Du kan välja spendera resten av din tid på Zanzibars vita palmkantade stränder. Eller så vandrar du vid Mount Meru och gör ett vandringssafari i Arusha nationalpark. Låt oss lotsa dig fram till hur du vill ha det.

Frukost

Tour Location

Ett vandringssafari vid Tarangire och Manyarasjön. Vi håller oss i samma område och maximerar tiden, pengarna och upplevelserna.

 
You don't have permission to register