s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Tarangire- elefanternas lustgård

Tarangire- elefanternas lustgård

Mellan våra vandringar Lake Manyara och Serengeti tar iv en natt i Tarangire. Redan långt innan framme i parken ser vi många djur. George vår guide berättar att nu med COVID är parkerna fulla av lejon, hyena och andra rovdjur. Därmed känner sig zebras och gnuer mer säkra utanför Tarangire and inne så de går ut för att finna vatten. Ja eller de vet ju inte de. Att de är utanför ….

Buffel och elefanter i dalen

George tar oss på en safaritur på väg till lodgen. Zebror som springer över slätten. En elefant som sakta lufsar, helt orädd för oss. Väl framme i Tarangie Safari Lodge sätter vi oss och njuter av den enastående utsikten. Därnere i dalen ser vi en flock med elefanter och bufflar som korsar floden.

Natten i det supermysiga tältet blir ännu mysigare av hyenernas skrik. Bara älskar att vara mitt i naturen med bara en tunn väv mellan mig och djuren. Hyenorna har 5 olika läten och det vi hörde var tydligen det territoriella lätet ( visste jag väl ha ha ).

5 meter från en dik-dik

På morgonen när jag går mot restaurangen ser en liten dikdik på mig, 5 meter ifrån mig, medans aporna skriker i träden. ÄLSKART´! 6.15 och allt ligger i halvmörker. Jag sitter uppe på berget. Tarangire Safari lodge har bästa utsikten av alla här i parken. Jag här ljudet av ca 70 Afrikanska bufflar som spenderat natten nere bland träden. De lunkar sakta ner mot floden och glider över. En liten blue starling sätter sig bredvid mig. Här kommer man nära smådjuren då de är habituerade.

Babyelefanter på lodgen

Plötsligt kommer en hel elefant familj in på lodgen, 8 individer varav 2 småttingar, födda i år. De lufsar och äter och kommer så nära så en i personalen måste mota bort den. Elefanter är matriarkata och den kvinnliga ledaren kommer så nära mig som 3 meter där jag tar skydd inne i huset. Jag ser varje litet strå på hennes kropp, ser hennes ögonfransar. Vi blir instruerade av George att hålla tyst. Dessa stora djur har kopplat människans röst med negativa uplevelser. Om de kommer för nära byarna blir det mycket skrän och skrik. Det handlar också om att respektera djuren. Att låta dem passera sitt land ostört. Vi är ju deras gäster.

Tarangirefloden- parkens blodåder

Tarangire är en njutning även utan djur. På vägen mot Karatu njuter jag av dess ståtliga baobabs och kullar som ger spänning åt naturen. Tarangirefloden flyter genom parken och är en hot spot att se djuren, speciellt vid torrare tider. Vi såg alltid massa elefanter vid floden så klart även zebror, gnuer och alla andra djur som behöver dricka. Girafferna står mest och äter från träden- men dem såg vi med. Och stora flockar av babianer med små barn ridandes på ryggen.

Jag tror nog att Tarangire är min favorit park eftersom den är så varierande och grön. Och full av elefanter. Fast jag älskar också Selous. Och Serengeti. Och Lake Manyara. Och alla andra jag ännu inte upptäckt.

Post a Comment

You don't have permission to register