s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Serengetis migration

Serengetis migration

Varje år vandrar miljoner djur i en ändlös loop på jakt efter färskt gräs och vatten – migrationen. Nästan 2 miljoner ostoppbara djur rör sig runt 2000 km och äter 4.000 ton gräs per dag. Föreställ dig mängden födslar och dödsfall!

Januari

Med de korta regnen kommer grönt gräs och vid denna tid är migrationen i södra Serengeti. Januari är också tiden för babyzebror. Lejon och geparder lurar i gräset ...

Februari

Djuren är fortfarande i södra Serengeti och nu följs babyzebrorna av cirka 500 000 gnuer som föds under 2-3 veckor. Några timmar och kalvarna springer med sin flock. En underbar tid att vara i Serengeti.

Mars

Regnen börjar långsamt komma och tur är det eftersom maten börjar ta slut. Djuren följer sina näsor på jakt efter regn. Spädbarn från gnuer, zebra och Thomsons gasell fortsätter att födas fram till mitten av mars.

April

Migrationen rör sig nordväst. April är den regnigaste månaden och gnuerna är utspridda på slätterna.

Maj

Serengeti börjar torka och fodret är bra. Djuren sprider sig över ett stort område in i den västra korridoren. Det här området är lättillgängligt från Mwanza och de som vill resa under maj belönas med ett grönt landskap, blommor och låga priser i lägren.

Juni

Regnen har stoppat och djuren måste korsa floden Grumeti. Här byggs en enorm flock upp innan de tar mod till sig och passerar. Rädsla och panik kickar in när de blir medvetna om att krokodilerna i floden väntar på deras årliga sebra- och gnubuffé.

Juli

På väg norrut flyttar nu migrationen i en bredare front genom Grumeti Reserve och Ikorongo, norrut genom Serengeti National Park.

Augusti

Migrationen och alla rovdjur i dess farvatten lunkar sakteliga norrut. Detta är den bästa tiden att se flodövergången vid Mara floden som sker nästan dagligen. Det handlar om att vara tålamodig och begeistrad över detta under – men plötsligt rör sig flocken. Mycket förvirring och bestörtning och ibland ser man till och med delar av flocken hoppa tillbaka åt fel håll.

September

September är en kopia av augusti eftersom en massa mängd djur fortfarande är på väg och måste korsa floden.

Oktober

Detta är den torraste månaden i Serengeti och migrationen är fortfarande i norr men röra sig söder om de lätta regnen börjar. En andra chans att se flodövergångarna.

November

Blågråa moln kontrasterar mot den höfärgade savannen. Lätt regn gör att migrationen rör sig söderut. Fortfarande möjligt att se några flodövergångar. De blommande julträden tillsammans med hemvändande fåglar ger färg till migrationsfenomenet.

December

Den ändlösa kretsgången börjar om när flocken skyndar sig ner till södra slätterna där gräset har blivit grönt på grund av de korta regnen. Zebrorna börjar föda.

Serengeti-migration2
You don't have permission to register