s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Zanzibar

Zanzibar

Exotisk paradis

Zanzibar. Till och med namnet klingar mustigt. Och Zanzibar är mustigt på många sätt. Kryddigt. Händelserikt. Om du vill få ut mer än bara sol och bad av dagarna efter din vandring så är Zanzibar, utanför Tanzanias kust, för dig.

Klimatet

Klimatet i Usambaras skiljer sig från mycket av resten av Tanzania. Regn kan och faller när som helst på året, även om det finns ett säsongsmönster. Klimatet vid kusten kan vara varmt och fuktigt, men på grund av höjden (800-1400m) är östra Usambaras svalare och våtare än det omgivande låglandet. Nederbörden är i genomsnitt över 1500 mm per år med en medeltemperatur på 20C.

Kulturen

Med tydliga kopplingar till både den arabiska och indiska kulturen och med starka muslimska traditioner får du dig mycket till livs bara genom att vara där. Men också Stone Town- denna historiska stad, skyddad av UNESCO, där historiens vindslag smeker huden när vinden drar genom de smala gränderna.

Stränder och palmer

Vita stränder, svajande palmer och turkost hav- det bästa som bjuds av en ö i Indiska Oceanen. Sinnebilden av ett paradis. De olika stränderna varierar mycket – en del mer turistutvecklade med små hotel. Andra är mer intima och erbjder öde stränder och omväxling i upptäckterna.

Södra Zanzibar

Vi gillar den södra delen av Zanzibar bäst. Där är de finaste stränderna och mest val när det gäller upplevelser. Det finns ett otal olika hotell – all med olika känslor, storlek, budget. De flesta små och personliga- men också lite större familjehotel för dig som föredrar det.

Jambiani

Om du bor i Jambiani har du byn precis bakom och kan följa livet på Zanzibar. Heja på invånarna, spela fotboll med barnen. Köpa frukt och vatten i de små butikerna. Stranden är vacker och vi älskar de olika färgerna som kommer med tidvattnets skiftningar. Och det bästa av allt är att du kan bada vid lågvatten. I den blåa magiska floden som bildas mellan sandbankerna när vattnet går ut. Sen finns det massor av små sköna barfotabarer att besöka för juice/lunch/middag.

Michamvi- puderstrand

I Michamvi 30 min norrut  finns det långa strandpromenader och strandBBQ med solnedgång. Och en mangroveskog som erbjuder sköna bad.

Kizimkazi

I söder har vi Kizimkazi- där man drar upp de stora fiskarna och där dhowbåten väntar på att ta dig ut på solnedgång, snorkling, lunch ombord eller en heldag med BBQ på en öde ö. Passar inte hela året då vindarna kommer in starkt under några månader. Men när nordan blåser..ojojoj. Då slår Kizimkazi altt annat på Zanzibar med råge.

Makunduchi

Sen har vi Makunduchi- denna underbara, gröna, autentiska by där livet bara rullar på utan påverkan av turismen. Inget ställe att bo på men ett besök här ger en bild av livet på Zanzibar bortom turistscenen.

Bästa tiden

Hela året

Höjd ö.h

0-120 m

Storlek

‎2,461 km²

Regnperiod

Maj

Aktiviteter

Lata sig på stranden/poolen

Simma i floden mellan sandbankerna vid lågvatten i Jambiani

BBQ i solnedgången i Michamvi

Bada i Mangroveskogen i Michamvi

Segla traditionell dhow i solnedgången

Snorkla vid Pungume eller Bawe

Bybesök på cykel i Makunduchi

Månuppgång över horisonten
Vandra barfota på stranden och besök alla små barer

Kryddtur

Gå vilse i Stone Towns mystiska gränder

Besök en medicinman

Besök ön Uzi- helt bortom turistscenen

Paddla kanot i mangroveskogen

Segla trätrimaran i Jambiani

Lär dig laga swahilimat

Bytur i Muugoni

You don't have permission to register