s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Tarangire nationalpark

Tarangire nationalpark

Tarangire är vår favoritpark! Mycket för att den är mer okänd och därmed erbjuder en mer äkta upplevelse. Naturen är kuperad och varierad med mängder av ståtliga baobaträd. Tarangirefloden som sakta flyter fram delar upp landskapet. Horder av elefanter som sakta lufsar.

I Tarangire är det inte möjligt att vandra men det är väl värt en eller två dagars bilsafari.  Och vem vill inte se massa elefanter?

Naturen

Det böljande landskapet täcks av gräs och bryts upp av den snirklande Tarangirefloden. De magiska baobabträden ståtar överallt.  De böljande kullarna gör det spännande att få se vad som kommer bortom nästa sväng. Floden lockar till sig stora mängder djur, framförallt under torrsäsongen juni till november.

Djuren

Tarangire befinner sig på plats nr 2 efter Serengeti när det gäller det rikaste landlevande djurlivet i världen. Vidare är Tarangire Tanzanias hotspot för elefanter. Stora elefanthjordar lufsar sakta genom landskapet eller samlas vid Tarangirefloden för att dricka eller täcka sig med lera som skydd för småkryp.

Under den torra perioden juli-november bjuder Tarangire på en fantastisk koncentration av djur som är lätta att se. Eland och oryx är bland de första att återvända efter regnen. Elefanter, zebror, och gnuer syns beta på de öppna fälten. Då byten är lätta att finna bland vattenhålen lurar både lejon och leoparder i snåren. Och så mängder med apor, fåglar och andra smådjur.

Bästa tiden

Juli-november

Höjd ö.h

985-1,528 m

Storlek

‎2850 km²

Regnperiod

Mars-april

Aktiviteter

Bilsafari
Se djuren från frukostbordet
Titta ut över dalen från lodgen och räkna djur

You don't have permission to register