s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Serengeti nationalpark

Serengeti nationalpark

Ett UNESCO Världsarv

Serengeti National Park  är med på UNESCO: s världsarvslista- med all rätt. Stora grupper av hovdjur, zebror och gnuer följs av mängder av rovdjur som lurar i gräset på jakt efter nästa måltid – eller vila efter den. Naturen är fantastisk i sig självt med de typiska acaciaträden framför savannens horisont. Beige, gult, grått, blått- och allt i kvadrat om ovädret kommer in. Magiskt att få uppleva en miljö helt ostörd av människor och ett av de äldsta ekosystemen på jorden.

Serengeti kan besökas hela året. Du kan planera in att vara där vid kalvningen i februari, se denna vandringsresa, eller när de korsar floden runt october. Det är dock denna tid många andra också planerar att vara där då. Så valet av tid beror på vilken upplevelse du är ute efter. Vi tycker ju du skall göra vandringar- det är det mest fantastiska av allt. Och sen blir det ju bilsafari på vägen dit och tillbaka. SÅ det blir ju både och.

Naturen

Dramatisk och varierad natur att njuta av erbjuds. Förutom de klassiska acaciaträden som lutar sig mot savannens gräsgröna horisont, är Serengeti känd för sina kopjes. Kopjes är uppstickande bergsformationer som gillas av allehanda kräldjur såsom varaner och ormar. På toppen av en kopje kan du ofta se lejon eller gepard som tar en lur med bra utsikt över omgivningen. Längs de olika floderna är det grönare och här finns både palmträd och korvträd.  Som om inte allt detta galet vackra räcker finns här också mängder av djur. Det finns en namnkunnig kopje, Gol kopje. Detta är hemvist för många geparder. På vårt vandringssafari vid gnukalvningen går vi upp tidigt för att sitta uppe på kopjen och se geparderna återvända efter attens jakt.

Vilda djur i Serengeti

I Serengeti finns alla 13 olika rovdjur: lejon, leopard,  gepard, schakal, hyena och krokodil för att nämna några. Här har du också chans på ”the big five”: lejon, elefant, buffel, noshörning och leopard. Lejonen finns överallt mer eller mindre och Serengeti är känt för att ha den tätaste populationen av lejon i Afrika. Du kan hitta dem i högar avkopplandes under träden eller spankulerandes runt på savannen.  Vi vill alla se en jakt, och det händer att du får. Eller åtminstone resultatet av den. Leoparden är svårare att upptäcka eftersom han vanligtvis spenderar mesta tiden i ett träd med sitt byte för undvika hyenerna. Elefanter och bufflar ser du betandes lite här och där. Några svarta noshörningar finns i Serengeti men är svåra att upptäcka då de helst håller sig undan. Också fåglarna då. Över 500 fåglarter varav några riktigt stora såsom struts, gamar och örnar.

Migrationen i Serengeti

Du har säkert hör om Serengetis migration. Miljontals djur på jakt efter regn och grönt gräs. Läs mer om Serengetis migration. Vi har ett helt unikt vandringssafari där du kommer nära migrationen

Bästa tiden

Hela året

Höjd ö.h

920 - 1,850 m

Storlek

‎14,750 km²

Regnperiod

Mars-maj

Aktiviteter

Vandringssafari

Bilsafari
Besök i maasaiby

Ballongsafari

Nattsafari ( i bil dock)

Lejon i Serengeti
You don't have permission to register