s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Selous viltreservat

Selous viltreservat

Selous reservat bjuder  på ett stort stycke, ungefär som Schweiz, ostörd och vacker vildmark. Reservatet ligger i den södra delen av Tanzania bortom norra Tanzanias turistmassor. Pga av dess dramatiska landskap och stora mångfald av vilda djur förklarade UNESCO detta som ett världsarv. Unikt med Selous är att det erbjuder både båt, bil och vandring – vi tycker du skall prova alla tre.

Naturen

Selous korsas av floden Rufiji (som är den största floden i landet) som bildar ett nätverk av träsk, kanaler och sjöar – fulla av krokodiler, flodhästar och elefanter.

Selous tillåter vandring, och erbjuder djurentusiaster chansen att utforska Tanzanias orörda landskap till fots.

Vilda djur i Selous

I Selous finns mängder med vilda däggdjur: bufflar, lejon, gnuer, giraffer, zebror, flodhästar, impalor, mängder med olika gazeller och antiloper, förutom leoparder, krokodiler och hyener. Och inte minst 445 olika färggranna fågelarter. Dessutom är detta bland de få naturreservat på den afrikanska kontinenten där du hittar Puku-antiloperna, de afrikanska vilda hundarna och sabelantilopen. Om du har tur kan du få se elefanterna simma i floden.

Runt camperna finns ett konstant flöde av djur som kommer ner för att dricka vid floden. Vattnet är ofta fullt av flodhästar och krokodiler som latar sig i solen på flodbankarna.

Bästa tiden

Juni-oktober

Höjd ö.h

36 - 1,461 m

Storlek

‎47,655 km²

Regnperiod

Jan-april

Aktiviteter

Vandringssafari

Båtsafari

Bilsafari
Besök till byn Mwaseni

Hänga på lodgen och se ut över flodhästarna i floden
Solnedgång över Rufijifloden

You don't have permission to register