s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Saadani nationalpark

Saadani nationalpark

Safari med palmkantad strand

Tvärsöver Stone Town med bara havet emellan ligger en liten och härlig nationalpark – den enda nationalparken med en strand. Detta är ett ”safari light” för dig som vill ha både strand och safari men inte vill spendera massa tid och pengar för att få en safari upplevelse.

Förhållandevis orörd har Saadani två fördelar jämfört med andra mer kända Tanzanianska nationalparker. Nr 1 är att den ligger endast 3 timmar med bil från Zanzibar / Dar es Salaam = massor av upptäckter för mindre pengar och tid. Nr 2 är Saadanis långa öde strand och den ljumma Indiska oceanen som nås från campen vi föredrar, Simply Saadani Camp. Ibland kommer elefanterna dit för att simma. Men du skall ha en stor portion tur för att få se det.

Naturen

Saadani nationalpark omfattar ett bevarat ekosystem inklusive det tidigare Saadani-vildtreservatet, det tidigare Mkwaja-ranchområdet, Wami-floden samt Zaraninge-skogen. Inuti parken är landskapet mångsidigt med slätt, skog, hav och flod. Mycket är gräsmark blandat med akacia träd där djuren vilar i skuggan. En del av den omfattande Zaraninge kustskog, en hotspot för biologisk mångfald i Tanzania, ligger också inom parkgränserna. Mangroveskogen bryter av de palmkantade stränderna och vattendragen är kantade av skog. Stranden är lång och öde och bjuder in till långa promenader och kaffe i soluppgången.

Djuren

Djurens beteende i parken är mer naturligt jämfört till andra parker där djuren har vant sig vid bilarna.

Saadani har ett överraskande brett utbud av vilda djur. Giraffer, bufflar, vårtsvin, vattenbockar, reedbucks, hartebeests, gnuer, röda duikers, större kudus, elands, sableantiloper, babianer och en mängd olika apor. Flockar på upp till 30 elefanter har påträffas och det finns en del rovdjur som dock är svåra att se.

Under båtturen på den av mangroves omgivna Wami-floden kommer du se flodhästar, krokodiler och mängder av vackra av marina och flodfåglar. Stränderna här är en av de sista stora avelsplatserna för gröna sköldpaddorna på fastlandet Tanzania.

Bästa tiden

Januari-februari
Juni-september

Höjd ö.h

28-343m

Storlek

1,100 km2

Regnperiod

April-maj

Aktiviteter

Bilsafari

Båtsafari

Strandpromenader

Bada i Indiska Oceanen

Soluppgång med kaffe på stranden

You don't have permission to register