s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Ruha nationalpark

Ruha nationalpark

I hjärtat av Tanzania, är Ruaha en orörd nationalpark på den södra safarikretsen. Den andra största nationalparken efter Serengeti. En av parkerna där vandringar för att se vilda djur tillåts. Dess relativa otillgänglighet innebär färre turister än i Selous och mindre än någon jämförbar park i norra Tanzania. Det exceptionella och unika landskapet i Ruaha utforskas bäst på ett vandringssafari.

Naturen i Ruaha

Ruaha har ett varierande dramatiskt landskap med böljande kullar, palmdungar och stora öppna slätter. De mesta av nationalparken ligger på en 900 meter platå. Dess topografi med kullar, dalar och slätter gör vandringarna extra varierande.

Den stora Ruaha-floden dominerar i parken och är enormt avgörande för djurlivet. Då Ruaha oftast är torrt håller sig djuren nära floden – så det är lättare att finna dem.

Enorma baobabträd är ett tydligt inslag i Ruaha, där nästan varje träd bär ärr från den enorma elefantpopulationen. Elefanten gnager på den saftiga barken och sticker in sina kraftiga betar i trädstammarna.

En autentisk vildmark som fortfarande är ganska orörd.

Vilda djur i Ruaha

När det gäller vilda djur har Ruaha sannerligen något att skryta med. Ruaha sägs ha den högsta koncentration av elefanter av alla nationalparker i östafrika. Det är också en av få platser där den ståtliga Kudun (både större och mindre) kan ses och en del ovanliga antiloper. Dessutom bor här de hotade vildhundarna som kan ses i flockar vilandes. Om man ändå fick se dem jaga…. Andra djur i parken är lejon, leoparder, gepard, giraffer, zebror, elands, impala, rävar och sjakaler.

Bortsett från stora djur har parken också ett antal reptiler och paddor som krokodiler, giftiga och icke-giftiga ormar, monitorödlor, agama-ödlor och grodor.

Parken är ett fågelparadis med mer än 571 arter- några av dem migranter från och utanför Afrika.

Bästa tiden

Juni-oktober

Höjd ö.h

750 - 1,900 m

Storlek

‎12,950 km²

Regnperiod

Dec-mars

Aktiviteter

Vandringssfarai

Bilsafari

Solnedgång över Ruahafloden

Leta efter de ovanliga vildhundarna

You don't have permission to register