s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Parebergen

Parebergen

Vandra från ny till by

Smala stigar slingrar sig genom bergen från en by till en annan. Bergsbyarna är sällan besökta av utomstående och Pare-invånarna är angelägna om att bevara sin kultur. Dessa är de främsta anledningarna till att Pare är värt ett besök. Bortsett från dess skönhet.

De avlägsna Parebergen i nordöstra Tanzania är belönande för den entusiastiska vandraren som letar efter vandringar och upplevelser bortom turistscenen. När du vandrar på stigarna utvecklar sig ett av Afrikas mest speciella landskap för dina ögon. Lokala byar och vacker tropisk skog med många sällsynta träd och växter, eukalyptuskogar och vänliga människor som inte är för blyga för att stanna för en pratstund är vad du har att se fram emot.
Eftersom Paresbergen är relativt befolkade och de många små byarna är förbundna med ett nätverk av stigar är dessa berg mycket lämpliga för utforskande vandringar.

Var?

Parebergen faller officiellt inom Kilimanjaroregionen men är en del av Eastern Arc Mountains – en betydligt äldre och en geologiskt separerad formation från Mount Kilimanjaro. Bergen ligger cirka 150 kilometer söder om Moshi, nära de mer kända Usambarabergen. Parebergen uppnådde sin nuvarande form för 25 miljoner år sedan. Den högsta toppen är 2463 meter.

Folket i Pare - Wapare

Wapare är också swahilinamnet på invånarna i Parebergen. Deras huvudsakliga inkomst kommer från att producera te, kaffe, sisal (används för att tillverka korgar och mattor) och keramik. De är en av de mest traditionella stammarna i Tanzania med distinkt kultur och stark identitetskänsla. Wapare har behållit sina traditioner om medicinska växter och är kända för sina goda spåmänn och ”häxdoktorer”. Eftersom de anser att skogen är helig och bevbodd av andar, är stora delar av denna inhemska skog intakt och stoppad från att bli nedhuggen.

Läs om när vi vandrade i Pare

Bästa tiden

Juni-februari

Höjd ö.h

2463 m

Storlek

N/A

Regnperiod

Mars-maj

Aktiviteter

Vandra mellan byarna

Vandra i Eucalyptusskog

Besök Usangi marknad

Fågelskådning

You don't have permission to register