s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Mount Meru

Mount Meru

Fantastiska vyer och bylivet nära inpå

Att bestiga Mount Meru är inget för fegisar. Men dess fot bjuder vandrare på sköna upplevelser via olika landskap med fantastiska vyer och vänliga människor.

Naturen

Sluttningarna längs Mount Meru är ett härligt grönt, skönt varierat område med regnskog, bäckar, byar, apor. Berget, som ligger i Arusha nationalpark, är allestädes närvarande. Med sina 4 566 m är Mt Meru Tanzanias näst högsta topp efter Kilimanjaro och det femte högsta i Afrika.

Djuren

Mount Merus bördiga sluttningar stiger över den omgivande savannen och är hem för en mängd olika vilda djur, inklusive nästan 400 fågelarter, men också bufflar, leoparder, giraffer och olika arter av apor, som babianer och colobusapor. Om du vandrar längs sluttningarna ser du mest apor och fåglar. Förutom lantdjuren på de olika gårdarna då. Och massa hönor, hundar, katter….Så här handlar det mest om slående natur och vardagsliv.

Bestiga Mount Meru

Om du vill göra turen till toppen av Mount Meru, som tar 3 till 4 dagar beroende på takt, kan vi hjälpa till med det. Klättringen till toppen av denna vulkan går genom många olika vegetationszoner: från gräsmarker till tjock och frodig grön regnskog, hed och hedland längs kraterrandens knivkant och alpina öken. De branta sluttningarna innebär att vandringen i Mount Meru är långt ifrån enkel, så du behöver vara i mycket god form.

Bästa tiden

Året om

Höjd ö.h

1150-4566 m

Storlek

-

Regnperiod

April

Aktiviteter

Vandra i regnskogen

Vandra runt i området och upptäck bylivet

Se de svartvita colobusaporna hoppa i träden

Se solnedgången vid Mount Meru

Vandring till kaffeplantage

Prova olika rostningar på Kahawa Coffee

Fika/lunch på Tanzan Coffee

You don't have permission to register