s
f

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipis cing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis theme natoque

Folge mir
TOP
Image Alt

Lake Manyara nationalpark

Lake Manyara nationalpark

Rosa fåglar och babianer

Denna lilla och intressanta nationalpark har varierande natur. Från grönskande stora skogar till berg och slätter. En stor del av safarit går längs sjön- och har du tur ser du elefanterna svalka sig i eftermiddagshettan. Garanterat kommer du förälska dig i babianerna och deras mnskliga beteende.  Manyarasjön har växit sig stor med de senaste årens regn så det är dagsläget som bestämmer om det är möjligt att vandra längs sjökanten.  I vilket fall kan du paddla kanot- ett säkert sätt att komma nära djuren fårn det andra hållet. Sjön innhåller ej krokodiler men flodhästar. De senaste är dock svåra att se- de har helt enkelt för mycket vatten och strand att gömma sig i.

Vid vårt senaste besök såg vi tre lejonninor som var ute efter mat. Hundratals med babianer, vackra fåglar och en hel del elefanter. Två busade i sjön och två sprutade dammig lera över sig för att skydda sig mot värmen.

Manyarasjön

Med sina 230 km2 är Manyarasjön Tanzanias sjunde största sjö. Denna alkaliska  sjö lockar till sig ett stort antal rosafärgade flamingos som bildar ett rosa dis över sjön. Flamingos föds med grå fjädrar, som gradvis blir rosa genom att de äter ett  naturligt rosa, canthaxanthin, som finns i alger och räkor. Dessutom finns ett antal andra djur inom den grunda sjön, till exempel flodhästar.

Naturen

På grund av dess höga grundvattennivåer är känslan i Manyara annorlunda än i de mer savanndominerade parkerna. Då vattenförsörjningen är god finns här evigt gröna skogar. I närheten av sjön finns stora gräsbevuxna flodslättar och blandad akacia skog. Temperaturen är sällan över 29 grader och på natten kan det bli lite kyligt.

Djuren

Parken är känd för sina elefanter då Manyara gränsar till Tarangire nationalpark. Den är också känd för sina trädklättrande lejon- även om de kan vara svåra att se. Flodhästar och tusentals flamingo ger sjön en disigt rosa färg. Du kan också se örnar, giraffer och den största koncentrationen av babianer som finns i världen. Om du är förtjust i fåglar har du din chans – 400 olika arter bor här.

Storleken på Lake Manyara varierar mycket beroende på regnen. Ibland passar det bättre att ta kanoterna än att gå till fots- också det en häftig upplevelse.

Bästa tiden

Året om

Höjd ö.h

960 m

Storlek

325 km²

Regnperiod

April

Aktiviteter

Vandra längs strandkanten

Kanot på Manyarasjön

Besöka de varma källorna- Maji Moto

Njut av naturen vid Green camp Lake Manyara och
vandra till vattenfallet

Bilsafari och leta efter trädklättrande lejon

You don't have permission to register